Petugas Kesihatan Selcare membuat Saringan Komuniti Covid-19 secara pandu lalu di Pejabat Daerah dan Tanah Gombak di Selayang pada 22 April 2020. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
SELANGOR

Daerah Gombak, Petaling catat peningkatan kes baharu Covid-19

SHAH ALAM, 26 APRIL: Hanya dua daerah iaitu Gombak dan Petaling merekodkan kenaikan kes Covid-19 di Selangor hari ini dengan jumlah keseluruhan enam kes berbanding satu semalam.

Gombak mencatatkan empat kes manakala dua lagi di Petaling menjadikan jumlah kumulatif sebanyak 1,394 sehingga jam 12 tengah hari tadi.

Hulu Langat kekal dengan daerah yang mencatatkan jumlah kumulatif kes tertinggi sebanyak 473 kes dengan 85 daripadanya aktif serta tiga kematian.

Di Sepang pula 71 kes kumulatif dicatatkan Hulu Selangor 50 kes, Kuala Selangor (35) Kuala Langat (32) dan Sabak Bernam terendah dengan 23 kes.

Pusat Kesiagaan dan Tindakan Krisis (CPRC) Jabatan Kesihatan Negeri Selangor memaklumkan terdapat 230 kes aktif manakala 1,134 kes sembuh dan kekal dengan 17 kematian.

Bagi kes rakyat Malaysia pulang dari luar negara dan kuarantin di Selangor pula kekal 13 kes keseluruhan dengan 10 kes dari Indonesia dan bakinya dari Turki.

 

 


Pengarang :