Selangorkini
Dato’ Seri Amirudin Shari. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
BERITA UTAMA PILIHAN MINGGUAN SELANGOR

MB: E-bazar raya Selangor dilancar 1 Mei

SHAH ALAM, 24 APRIL: Kerajaan Negeri dengan kerjasama laman e-dagang terkemuka, Shopee akan melancarkan e-bazar raya pada 1 Mei ini bagi membolehkan peniaga memasarkan produk sempena sambutan Aidilfitri, kata Dato’ Menteri Besar.

Dato’ Seri Amirudin Shari berkata peniaga yang berminat boleh mendaftar menerusi pautan http://tiny.cc/selangorebazar bermula hari ini.

“Pendaftaran sudah dibuka dan Kerajaan Negeri nak beri ruang kepada seluruh peniaga di Selangor untuk bersama memasarkan produk mereka seperti pakaian, songkok, kuih raya dan lain-lain,” katanya ketika wawancara menerusi Instragram Dbilique bersama Farah Fauzana hari ini.

Beliau berkata bazar secara dalam talian ini bagi membantu peniaga terjejas akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kerana pembeli tidak keluar atau mengunjungi ekspo raya seperti sebelum ini.

Sempena ketibaan bulan puasa, Kerajaan Negeri memperkenalkan e-bazar Ramadan menerusi dua saluran e-dagang khas iaitu Grab Selangor dan Platform Selangor (Plats) manakala juadah akan dihantar syarikat penghantar seperti Grab, BungkusIt, Mr Speedy, Zepto Express dan MatDespatch.


Pengarang :