Dato’ Seri Amirudin Shari meninjau keadaan lokasi saringan ujian Covid-19 di Seksyen 7, Shah Alam pada 19 April 2020. Foto Twitter Amirudin Shari
AGENDA NASIONAL

MB tinjau operasi saringan Covid-19 pandu lalu percuma

SHAH ALAM, 19 APRIL: Dato’ Menteri Besar hari ini meluangkan masa meninjau operasi  saringan Covid-19 percuma secara pandu lalu di Kompleks Belia dan Kebudayaan Selangor di sini.

Dato’ Seri Amirudin Shari memaklumkan kebanyakan peserta yang menyertai inisiatif Kerajaan Negeri bersama anak syarikatnya Selcare dalam kalangan penduduk di sekitar Shah Alam, Petaling dan Klang.

“Pagi ini saya meninjau keadaan lokasi saringan pandu lalu yang dilaksanakan Kerajaan Negeri dan Selcare. Alhamdulillah sambutan yang sangat positif. Saringan ini percuma untuk warga emas dan mereka yang bergejala,” katanya kepada Media Selangor.

Amirudin berkata sebanyak 3,000 kit ujian belum digunakan dan diharap dapat dilaksanakan sebaik mungkin sebelum Ramadan pada 24 April ini.

“Kalau ada kebolehan untuk buat kajian semasa Ramadan kita akan laksanakan,” katanya lagi.

Saringan pandu lalu secara percuma bermula semalam khusus untuk warga emas dan individu yang mempunyai simptom seperti demam, selesema, batuk dan sakit tekak.


Pengarang :