Salah seorang penduduk di sekitar kawasan Pasar Borong Kuala Lumpur, Selayang menerima barangan yang dibeli menggunakan khidmat penghantar barangan melalui celahan pagar kawat duri ketika tinjauan di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Pusat Bandar Utara pada 21 April 2020. FOTO: BERNAMA
PBT SELANGOR

MDKS: Penghantar makanan wajib daftar dalam talian

SHAH ALAM, 24 APRIL: Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) mewajibkan semua penghantar makanan persendirian membuat pendaftaran bagi membolehkan mereka menjalankan perkhidmatan itu dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Yang Dipertuanya Rahilah Rahmat berkata penghantar makanan tertakluk kepada lokasi didaftarkan sahaja atau tidak melebihi 10 kilometer daripada kawasan operasi di kawasan pentadbiran pihak berkuasa tempatan (PBT) itu.

“Mereka perlu menjalani saringan Covid-19 di klinik kesihatan kerajaan atau swasta yang menawarkan perkhidmatan ini dan kos (saringan) adalah tanggungjawab pemohon,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata pihaknya akan memberikan Pas Pendaftaran penghantar makanan kepada pemohon yang mengemukakan borang lengkap dan mematuhi syarat ditetapkan.

“Pas berkenaan akan dihantar melalui e-mel: [email protected],” katanya.

Katanya semua penghantar makanan persendirian turut diingatkan mematuhi masa operasi ditetapkan iaitu bermula 8 pagi hingga 8 malam.

Pendaftaran pemohon boleh dibuat melalui pautan https://forms.gle/H2k5isEG5pvLay4S7


Pengarang :