AGENSI SELANGOR

Pemadam Selangor bantu kumpul dana Zoo Negara

SHAH ALAM, 14 APRIL: Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (Pemadam) Negeri Selangor mengambil inisiatif membantu mengumpulkan dana dan derma orang ramai untuk disumbangkan kepada Zoo Negara.

Projek khidmat komuniti bersama pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Suspended Meal itu bertujuan untuk memastikan haiwan di Zoo Negara mendapat bekalan makanan mencukupi.

Pemadam Negeri Selangor menerusi hantaran di Facebooknya berkata projek itu bermula semalam sehingga 30 April ini.

“Ayuh kita bersama-sama membantu untuk mengekalkan Zoo Negara sebagai pusat pemuliharaan dan pemeliharaan yang produktif di Malaysia,” katanya.

Orang ramai yang ingin menyalurkan sumbangan boleh melakukannya menerusi akaun CIMB Pemadam Negeri Selangor (8001940436) atas nota ‘Derma ZN’.

Bagi sebarang pertanyaan, orang ramai boleh menghubungi Nadjwa di talian 012-9320812 atau WhatsApp ke 011-27224764 (Sarah) atau emel ke [email protected]

Baru-baru ini, Zoo Negara memohon sumbangan daripada orang ramai untuk mengumpul dana bagi menampung kos keperluan penjagaan seperti makanan.

Ini kerana walaupun Zoo Negara ditutup kepada umum berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), haiwan masih memerlukan penjagaan termasuk makanan dan perubatan.


Pengarang :