Selangorkini
Kelihatan seorang penunggang p-panggilan melalui Jalan Lapangan Terbang Subang menghala ke Lebuhraya Persekutuan untuk menghantar pesanan pada 13 April 2020. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
PBT SELANGOR

Penghantar makan di MDKS perlu berdaftar, ambil suntikan tifoid

SHAH ALAM, 29 APRIL: Penghantar makanan yang beroperasi dalam kawasan Majlis Daerah Kuala Selangor perlu berdaftar dengan pihak berkuasa tempatan (PBT) tersebut, kata yang dipertuanya.

Rahilah Rahmat berkata penghantar makanan perlu mengisi borang menerusi pautan http://www.mdks.gov.my/, selain hanya dibenarkan beroperasi di lokasi yang didaftarkan atau pergerakan tidak melebihi radius 10 kilometer.

“Penghantar makanan juga disyaratkan mendapatkan suntikan tifoid yang mana kos suntikan adalah dalam tanggungan pemohon sendiri. Langkah MDKS ini selaras dengan arahan Majlis Keselamatan Negara (MKN) bagi mencegah penularan Covid-19.

“Pemohon yang memenuhi syarat ditetapkan akan diberikan pas pendaftaran makanan yang akan dimaklumkan menerusi e-mel [email protected], ” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Rahilah berkata maklumat lanjut berhubung peraturan tersebut boleh didapati menerusi pautan https://drive.google.com/open id=1sGuNitoSvaKz9hZ5LxOHvg99I7FV0YOk


Pengarang :