Virus Covid-19 dikesan kali pertama di Wuhan, China, dilihat dalam ilustrasi yang dikeluarkan oleh Pusat Kawalan Penyakit dan Pencegahan di Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat pada 29 Januari 2020. Foto REUTERS
SELANGOR

Selangor catat enam kes baharu Covid-19

SHAH ALAM, 26 APRIL: Selangor mencatatkan pertambahan enam kes baharu Covid-19 daripada jumlah keseluruhan 38 kes di seluruh negara hari ini.

Mengikut data Kementerian Kesihatan, jumlah kes baharu tertinggi pula direkodkan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dengan 16 kes diikuti Sarawak tujuh kes sementara empat kes di Johor.

Pulau Pinang mencatatkan dua kes baharu manakala satu kes pula dicatatkan di Negeri Sembilan, Melaka dan Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Tiada sebarang kes direkodkan di Perlis, Kedah, Perak, Pahang, Terengganu, Kelantan, Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan sehingga 12 tengah hari tadi.

Secara keseluruhan Selangor kekal mencatatkan jumlah kes kumulatif tertinggi dengan 1,394 kes diikuti Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (1,170 kes) dan 659 kes di Johor manakala Wilayah Persekutuan Labuan terendah dengan 16 kes.


Pengarang :