PELANCONGAN SELANGOR

Tourism Selangor syor ‘percutian’ maya di rumah

SHAH ALAM, 4 APRIL: Tourism Selangor mengesyorkan beberapa ‘percutian’ menarik secara maya yang boleh dinikmati orang ramai tanpa perlu meninggalkan rumah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Agensi pelancongan itu mempelawa ‘kaki jalan’ melayari laman sesawang rasmi Tourism Selangor di Selangor.travel bagi percutian pertama mereka ke sembilan daerah di negeri itu.

Katanya orang ramai boleh mengambil peluang membaca semua cerita pelancongan itu di https://selangor.travel/travel-stories/ untuk idea percutian seterusnya selepas tamat PKP.

“Bagi peminat seni, luangkan masa bersama orang tercinta melawat Galeri Shah Alam secara maya dengan melayari laman sesawang https://galerishahalam.com/video/.

“Selain itu, gunakan data internet percuma untuk rakyat sepanjang tempoh PKP mendapatkan pelbagai promosi hotel dan pakej pelancongan menarik di hujung jari anda,” menurut Tourism Selangor.

Tourism Selangor turut menyenaraikan beberapa cadangan ‘percutian’ secara dalam talian lain antaranya :

1) Alami Selangor melalui video Hos Komuniti Selangor di YouTube dan langgani saluran YouTube rasmi Tourism Selangor untuk maklumat lanjut tentang produk serta acara pelancongan Selangor.

2) Tonton video dimuat-naik ke saluran menarik di Kuala Selangor di YouTube untuk pengalaman melancong ke daerah berkenaan.

3) Nikmati perkhidmatan penghantaran makanan dari restoran dan kafe popular di Selangor ke pintu rumah di https://selangor.travel/20-best-eateries-with-takeaways-and-delivery-services-in-selangor/

4) Ambil ilham hotel lima bintang untuk menghiaskan bilik tidur dengan cadar putih bersama tuala mandian yang baru dicuci bagi pengalaman penginapan mewah di rumah.


Pengarang :