Selangorkini
Ahli Dewan Negeri (ADN) Bukit Gasing Rajiv Rishyakaran
ADN SELANGOR

10,000 pelitup muka fabrik untuk penduduk Bukit Gasing

SHAH ALAM, 31 MEI: Sebanyak 10,000 pelitup muka fabrik dibuat untuk diedarkan kepada penduduk di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Gasing, kata Ahli Dewan Negerinya.

R Rajiv berkata inisiatif menjahit dan menyiapkan bahan tersebut bermula apabila stoknya sukar diperoleh di pasaran dan ia memudahkan orang ramai menggunakan berulang kali dengan mencucinya tanpa perlu membuang.

“Sehingga kini sudah lebih 1,000 pelitup muka diberikan dan program ini dilaksanakan juga bagi menbantu beberapa tukang jahit industri kecil dan sederhana serta sukarelawan yang tidak mempunyai pendapatan ketika Perintah Kawalan Pergerakan,” katanya kepada SelangorKini.

Rajiv berkata orang ramai yang ingin mendapatkan pelitup muka fabrik itu boleh membuat permohonan di https://bit.ly/BGHandSewnFaceMasks2 dan hadir ke Pusat Khidmat Masyarakat DUN Bukit Gasing untuk kutipan.

“Bagaimanapun, saya nasihatkan orang ramai untuk mencucinya sebelum dan selepas menggunakannya bagi mengelak penularan jangkitan Covid-19,” katanya.


Pengarang :