Pelajar menjalani pemeriksaan suhu badan sebaik tiba di IPD Klang Selatan, pagi tadi. Foto Facebook IPD Klang Selatan
AGENSI SELANGOR

61 pelajar dari zon timur selamat tiba di Klang

SHAH ALAM, 3 MEI: Seramai 61 pelajar dari beberapa kampus institusi pengajian tinggi (IPT) di zon timur (Pahang dan Terengganu) yang dibenarkan pulang ke kampung halaman, selamat tiba di Klang, pagi tadi.

Mereka terdiri daripada tujuh pelajar Politeknik Muadzam Shah, 22 dari Universiti Malaysia Terengganu, 15 dari Institut Latihan dan Pendidikan Renaco, Universiti Malaysia Pahang dan Universiti Automotif Malaysia DRB Hicom serta 17 dari Universiti Teknologi Mara Cawangan Jengka.

Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan melalui kenyataan berkata semua pelajar tiba di Dewan Astaka IPD tersebut secara berperingkat, awal pagi tadi.

“Semua pelajar menjalani proses dokumentasi dan diberi taklimat ringkas berkenaan penularan Covid-19 di samping menasihati mereka agar mengutamakan kebersihan diri serta kesihatan,” katanya.

Barangan milik pelajar turut dinyahcemar sebelum dibenarkan keluar dari pekarangan IPD Klang Selatan dan dihantar pulang ke kediaman masing-masing antara jam 2.30 hingga 7 pagi tadi.

Kerajaan memberi kebenaran kepada pelajar IPT di seluruh negara pulang ke kampung masing-masing bermula Isnin lalu.

 


Pengarang :