Selangorkini
AGENSI SELANGOR

Empat warga Indonesia lari selepas saringan Covid-19 diburu

ccsb-ads

SEPANG, 20 MEI: Polis memburu empat pekerja Indonesia termasuk seorang wanita yang melarikan diri dari rumah kongsi di Sepang selepas menjalani saringan Covid-19.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Polis, Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata syarikat kontraktor pembinaan jalan yang beralamat di Lukut, Port Dickson, Negeri Sembilan itu menjalankan saringan Covid-19 terhadap 26 pekerjanya yang tinggal di rumah kongsi tersebut pada 13 Mei lepas.

Pada 18 Mei lalu, pihak kesihatan memaklumkan seorang pekerja warga Indonesia disahkan positif Covid-19 dan dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk menerima rawatan.

Klinik Kesihatan Sungai Pelek juga mengarahkan syarikat membawa kesemua pekerja di rumah kongsi berkenaan menjalani saringan kali kedua di klinik tersebut pada 19 Mei.

“Pada masa yang sama pihak syarikat mendapati empat pekerja berusia antara 22 dan 27 tahun melarikan diri,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya, saringan kali kedua itu mendapati dua warga Bangladesh positif Covid-19 dan dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan.

Orang ramai diminta memberikan maklumat serta kerjasama kepada pihak polis supaya keempat-empat mereka dapat dikesan.

– BERNAMA


Pengarang :