Selangorkini
AGENDA NASIONAL

KKMM sangkal dua berita palsu

ccsb-ads

SHAH ALAM, 20 MEI: Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) menafikan dakwaan pihak tertentu mengenai kebenaran bagi penganjuran Bazar Ramadan di Tanjung Karang seperti tular di media sosial.

Penafian itu dimaklumkan Pasukan Respons Pantas Kementerian Komunikasi Multimedia dalam kenyataan pemakluman berita palsu hari ini.

“MDKS menjelaskan tapak jualan dalam video itu adalah kawasan penjaja berlesen yang diberi kebenaran menjaja dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat mulai 13 Mei dengan syarat pematuhan tatacara operasi piawai.

“Ia termasuk penggiliran hari berniaga, penjarakan sosial dan penetapan waktu berniaga dari jam 3 petang hingga 10 malam sepanjang Ramadan dengan pemantauan berkala dilaksanakan penguat kuasa menerusi kerjasama polis serta Jabatan Sukarelawan Malaysia,” katanya.

KKMM juga memaklumkan Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik menafikan polis mengeluarkan arahan larangan pergerakan rentas daerah dan negeri bermula 22 hingga 27 Mei ini kepada semua balai polis dalam negeri itu.


Pengarang :