Selangorkini
EXCO SELANGOR

Selangor XTIV Virtual Run 2020 dapat sambutan ramai – EXCO

SHAH ALAM, 15 MEI: Seramai 700 individu menyertai program Selangor XTIV Virtual Run 2020 anjuran Jawatankuasa Tetap Pembangunan Generasi Muda, Sukan dan Pembangunan Modal Insan sejak pendaftaran dibuka 1 Mei.

EXCO Mohd Khairuddin Othman berkata acara larian secara maya setiap bulan sehingga Januari tahun depan itu bagi menarik minat generasi muda menyertai aktiviti berfaedah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Program lapan fasa menyasarkan 16,000 peserta dan mereka hanya perlu melengkapkan larian 10 kilometer (km) di rumah masing-masing.

“Setiap peserta yang melengkapkan cabaran akan menerima baju-T dan medal selain berpeluang memenangi cabutan bertuah yang diadakan setiap fasa.

“Antara hadiah menarik seperti gajet senaman serta telefon pintar,” katanya dalam kenyataan.

Fasa pertama larian bertemakan #irunathome akan melabuhkan tirai pada 31 Mei dan keputusan akan diketahui keesokan harinya manakala fasa kedua bermula 1 Jun berkonsepkan #thankyoufrontliners.

Orang ramai yang berminat boleh mendaftar menerusi pautan http://t2u.asia/e/18555 atau https://irun.yzza.io/63d7 dan yuran serendah RM30 dikenakan bagi setiap penyertaan.


Pengarang :