PBT SELANGOR

Pasar pagi, malam di Sabak Bernam mula Jumaat ini

SHAH ALAM, 15 JUN: Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) membenarkan pasar pagi dan malam kembali beroperasi secara berperingkat bermula Jumaat ini.

Unit Korporat dan Perhubungan Awamnya dalam kenyataan memaklumkan kedua-dua pasar di Sabak akan mula dibuka pada Jumaat dan Sabtu manakala di Sungai Besar dan Sekinchan pada 23 dan 24 Jun.

“Meja pendaftaran akan dibuka di setiap lokasi pasar pagi dan malam bagi memudahkan peniaga serta nombor petak turut diberikan sebelum mereka mulakan perniagaan,” katanya menerusi Facebook.

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut boleh menghubungi Jabatan Pelesenan, MDSB melalui talian 03-224 1000 atau pegawai pelesenan, 013-340 1232.

Pada 12 Jun lalu, Kerajaan Negeri memutuskan operasi pasar pagi dan malam serta bazaria di Selangor dibuka secara berperingkat di lokasi terpilih mulai 15 Jun mengikut ketetapan pihak berkuasa tempatan (PBT).

EXCO Kerajaan Tempatan Ng Sze Han berkata pengurusan dan kawalan perniagaan itu ditentukan PBT mengikut kesesuaian kawasan dengan merujuk tatacara operasi piawai (SOP) Majlis Keselamatan Negara.


Pengarang :