Selangorkini
Peniaga asi kepal dari Taman Lagenda Mardiana Rusidi, 34, menunjukkan ais kepal campuran koko dan campuran buah segar yang paling digemari pelanggan dan sanggup beratur untuk mendapatkannnya dengan harga antara RM3 hingga RM6 sebekas. Foto BERNAMA
AGENSI SELANGOR

IWB perluas latihan bantu golongan wanita terjejas pendapatan

SHAH ALAM, 6 JULAI: Latihan Siri Usahanita Selangor bakal diperluas untuk membantu golongan wanita di negeri ini yang hilang pekerjaan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ketua pegawai eksekutif Institut Wanita Berdaya (IWB) berkata latihan secara dalam talian itu meliputi panduan menulis resume, membina keyakinan diri, kursus motivasi dan kelas menjana pendapatan.

“Kita juga sedang bekerjasama dengan EXCO pambangunan usahawan (Rodziah Ismail) untuk menganjurkan program fizikal iaitu kursus secara bersemuka berkaitan keusahawanan,” kata Siti Kamariah Ahmad Subki kepada SelangorKini.

Pada April lalu, IWB menganjurkan tiga latihan dalam Siri Usahanita iaitu Kursus Keusahawanan Dalam Talian, Kursus Asas Youtube dan Cara Urus Duit dengan lebih 1,000 penyertaan.

Institusi itu menyasarkan wanita yang berkecimpung dalam bidang perniagaan Industri Kecil dan Sederhana atau mereka yang mahu tambah pendapatan menyertai siri latihan tersebut.


Pengarang :