AGENSI SELANGOR

Fama galak lebih ramai usahawan sertai Agropreneur Muda

SHAH ALAM, 31 OGOS: Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Selangor menggalakkan lebih ramai usahawan muda di negeri ini menyertai program Geran Agropreneur Muda.

Pengarahnya Abdul Rashid Bahri berkata ia bagi melahirkan lebih ramai golongan muda untuk terus membangunkan industri makanan yang menjadi sektor penting negara.

“Setakat ini, sambutan (permohonan) masih tinggi daripada usahawan muda dan permohonan masih dibuka melalui agensi di negeri sebelum dihantar ke kerajaan pusat menerusi Kementerian Pertanian dan Industri Makanan.

“Justeru, kita mengalu-alukan lebih ramai usahawan dapat sertai program ini demi manfaat jangka panjang dalam sektor tersebut,” katanya selepas melancarkan Kempen Kibaran Jalur Gemilang Sempena Hari Kebangsaan [email protected] Tani di tapak Pasar Tani Stadium Shah Alam, semalam.

Sebelum ini, Menteri Pertanian dan Industri Makanan Datuk Seri Dr Ronald Kiandee memaklumkan permohonan Geran Agropreneur Muda kini dibuka sepanjang tahun dan tidak tertakluk kepada tempoh masa tertentu seperti sebelum ini yang dibuka hanya pada Januari, Mei dan September.


Pengarang :