Selangorkini
ADN Batu Tiga, Rodziah Ismail bersama wakil penduduk ketika Program Penerangan Jimat Air Selangor di Dewan Meranti Seksyen 19, Shah Alam pada 20 September 2020. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

Air Selangor dengar luahan penduduk DUN Batu Tiga

SHAH ALAM, 21 SEPT: Penduduk di Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Tiga berpeluang menyuarakan sebarang isu air melalui Program Penerangan Jimat Air Selangor.

Ahli Dewan Negerinya berkata program julung kali itu menjadi pendekatan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) menyalurkan maklumat kepada pemilik akuan.

“Ini program pertama dan dua program sama akan dijalankan pada masa terdekat. Melalui program ini wakil komuniti dipanggil dan mereka berpeluang meluahkan masalah.

“Dengan cara ini kita dapat tangani masalah rakyat dengan baik sekali gus kebajikan mereka terjaga,” kata Rodziah Ismail pada Program Penerangan Jimat Air Selangor semalam.

Program berbentuk kempen kesedaran itu memfokuskan langkah atau tindakan perlu diambil penduduk supaya menggunakan air secara berhemah yang disampaikan wakil Air Selangor.


Pengarang :