SELANGOR

KM48 jalan Kuala Selangor arah Sungai Buloh tutup mulai esok

KUALA LUMPUR, 12 SEPT: Jalan Kuala Selangor (KM48) ke arah Sungai Buloh akan ditutup sepenuhnya mulai esok selama 18 hari hingga 30 September ini bagi memberi laluan kepada kerja-kerja menambah baik jalan termasuk membina dinding penghadang.

Dalam kenyataannya hari ini, MMC-Gamuda berkata susulan itu, pengguna dari Damansara Damai ke Sungai Buloh akan dilencongkan ke kanan dan meneruskan perjalanan di Jalan Kuala Selangor (arah Kepong) sebelum membuat pusingan “U” untuk kembali ke Jalan Kuala Selangor (arah Sungai Buloh).

“Pemandu dari Prima Damansara ke Sungai Buloh/Plaza Tol Sungai Buloh pula akan dilencongkan ke kanan untuk membuat pusingan ‘U’ di bawah jejambat dan meneruskan perjalanan di Jalan Kuala Selangor (Arah Kepong), selepas itu akan membuat satu lagi pusingan ‘U’ sebelum kembali ke Jalan Kuala Selangor (Arah Sungai Buloh).

“Pemandu dari Jalan Kuala Selangor (Arah Sungai Buloh dari Jalan Kuala Selangor (Arah Sungai Buloh) menghala ke Plaza Tol Sungai Buloh akan dilencongkan ke kiri,” demikian menurut kenyataan itu.

Pemandu juga diminta untuk mematuhi arahan papan tanda lalu lintas dan pengawal bendera yang bertugas ketika penutupan jalan dilaksanakan.

– BERNAMA


Pengarang :