Seorang wanita 65 tahun meninggal dunia akibat serangan jantung selepas dikejar anjing liar di Kampung Baru Dengkil pada 29 Sept 2020.
PBT SELANGOR

MPSJ catat sembilan kes digigit anjing liar tahun ini

SUBANG JAYA, 30 SEPT: Sebanyak sembilan kes gigitan anjing liar dilaporkan di kawasan pentadbiran Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) sepanjang tahun ini.

Yang Dipertua Noraini Roslan berkata terbaharu kes berlaku pagi tadi di PSJ 7 dan pihaknya berusaha menangkap haiwan itu bagi memastikan keselamatan awam terjamin.

“Hujung tahun lalu kakitangan MPSJ diberi latihan mengendalikan cara menangkap anjing dari pakar luar negara yang dilantik Kerajaan Selangor.

“Sebanyak 75 peratus latihan itu dapat dikuasai namun cara memindahkan haiwan dari sangkar ke kenderaan agak sukar kerana kita perlu pastikan anjing tidak cedera. Teknik ini akan diperbaiki lagi,” katanya selepas Mesyuarat Penuh MPSJ Jaya hari ini.

Semalam, wanita warga emas berusia 65 tahun meninggal dunia akibat serangan jantung selepas dikejar anjing liar di simpang empat jalan masuk Kampung Baru Dengkil dan Taman Baiduri Dengkil pada jam 6.30 pagi.


Pengarang :