Pengarah Eksekutif Majlis Sukan Negeri Selangor Mohamad Nizam Marjugi
AGENSI SELANGOR

Mural #SelangorPower terima penyertaan 35 pelukis – MSN Selangor

SHAH ALAM, 30 SEPT: Seramai 35 pelukis menghantar penyertaan pertandingan mural #SelangorPower anjuran Majlis Sukan Negeri (MSN) Selangor.

Pengarah eksekutifnya berkata penyertaan tersebut turut melibatkan 20 penuntut Fakulti Seni Lukis Dan Seni Reka Universiti Teknologi MARA (UiTM) dengan peserta diminta menghantar contoh lukisan mural bertema Kecemerlangan Sukan, Atlet Dan Generasi Muda Selangor.

“Pertandingan ini antara lain bertujuan mencungkil bakat dan mengangkat potensi pelukis tempatan. Pemilihan ke peringkat akhir adalah terhad atas faktor ruangan dinding yang akan digunakan nanti,” kata Mohamad Nizam Marjugi kepada SelangorKini hari ini.

Pertandingan terbuka kepada warganegara Malaysia berumur 19 hingga 40 tahun dan tarikh tutup penyertaan pada 9 Oktober.

Peserta perlu menghantar idea lukisan mural bersaiz A4 (format PDF) berdasarkan skala mural berukuran 2.5 meter tinggi x 5 meter lebar ke e-mel [email protected]

Senarai 15 peserta terpilih ke peringkat akhir diumum pada 13 Oktober manakala pertandingan akhir bakal berlangsung pada 24 dan 25 Oktober.

Pemenang hadiah pertama membawa pulang wang tunai RM1,000, kedua (RM800), ketiga (RM600), keempat (RM400), tempat kelima hingga ke-10 (RM200) dan ke-11 hingga ke-15 (RM100).

Keterangan lanjut berkenaan syarat pertandingan dan penyertaan boleh layari www.msnselangor.gov.my atau imbas Kod QR yang tertera.


Pengarang :