Lim Yi Wei bercakap kepada media ketika Lawatan ke rumah Datuk Ooi Eow Jin di Taman Sea, Petaling Jaya pada 27 Jun 2020. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
ADN SELANGOR

ADN Kampung Tunku disahkan positif Covid-19

SHAH ALAM, 5 OKT: Ahli Dewan Negeri (ADN) Kampung Tunku disahkan positif Covid-19 hasil keputusan ujian saringan kedua dijalankan Pejabat Kesihatan Daera (PKD) Petaling Jaya.

Lim Yi Wei berkata pengesahan itu diterima hari ini iaitu menerusi ujian dijalaninya pada 2 Oktober lalu.

“Berdasarkan saranan PKD, saya menjalani ujian itu dan menyambung pengasingan kendiri sehingga dimaklumkan keputusannya,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Yi Wei berkata ujian tersebut dilakukan selepas beliau mengalami gejala pada 1 Oktober walaupun sehari sebelum itu disahkan negatif Covid-19 dan diminta hadir untuk dibuka gelang merah jambu.

Beliau menempuh ujian saringan pertama di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (Klia2) sejurus tiba dari Sabah pada 27 September lalu dan menjalani kuarantin diri.

“Saya memohon maaf kepada semua kakitangan Kementerian Kesihatan, sahabat perjuangan dan semua yang terkesan walaupun semua langkah berjaga-jaga dipatuhi semasa berkempen dan pengasingan kendiri sejak hari pertama.

“Semua kontak rapat dengan saya sejak 14 hari lalu juga diseru menjalani ujian saringan di klinik kesihatan yang terdekat,” katanya.

 


Pengarang :