Papan tanda peringatan untuk mengekang penularan Covid-19 diletakkan di sebuah pusat membeli-belah sebagai langkah pencegahan ketika tinjauan pada 29 September 2020. Foto BERNAMA
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Anwar: Tegas penguatkuasaan, patuh SOP kunci bendung penularan Covid-19

SHAH ALAM, 6 OKT: Kerajaan Persekutuan digesa telus menangani Covid-19 dengan tidak ada sesiapa dikecualikan mematuhi tatacara operasi piawai (SOP) dan hendaklah dikuatkuasakan tegas tanpa selektif.

Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata kerajaan perlu memberikan maklumat dalam menangani gelombang terbaru wabak ini bagi mengelak sebarang spekulasi dan khabar angin.

“Adalah mustahak bagi politisi dari kedua-dua pihak dalam mengutamakan maslahat rakyat tatkala kemelut. Kualiti kepimpinan mesti ditonjolkan,” kata ketua pembangkang dalam kenyataan media, semalam.

Ahli Parlimen Port Dickson berkata hanya dengan kepatuhan dan kesepaduan sebagai sebuah negara sahaja menjamin kesejahteraan bagi membendung pandemik ini.

“Semuanya terletak di bahu masing-masing untuk sentiasa bersiap-siaga untuk diri kita dan orang sekeliling.

“Saya turut mendoakan kepada semua yang dijangkiti dengan wabak Covid-19 ini agar lekas sembuh dan terus kuat semangat,” katanya.

 


Pengarang :