Mohd Khairuddin Othman (kiri) bersama Setiausaha Bahagian Pengurusan Sumber Manusia Selangor Muhammad Hafiz Shaari (kanan) pada Majlis Pelancaran Program Selangor Mega Job Fair 2020 di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri, Shah Alam pada 15 September 2020. Foto BERNAMA
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Covid-19 meningkat: Karnival kerjaya Selangor ditangguh

SHAH ALAM, 1 OKT: Karnival kerjaya Selangor Mega Job Fair 2020 yang dijadual berlangsung pada Sabtu dan Ahad ini ditangguhkan ke satu tarikh yang akan ditentukan kelak.

EXCO Pembangunan Generasi Muda Mohd Khairuddin Othman berkata penangguhan itu susulan peningkatan kes Covid-19 di negeri ini kepada 2,284 termasuk 13 kes baharu.

“Jumlah kes positif yang semakin meningkat sejak beberapa minggu lalu menimbulkan keresahan banyak pihak.

“Atas nasihat Jabatan Kesihatan Negeri dan Pasukan Petugas Pencegahan Covid-19 Selangor (STFC) program itu ditangguhkan,” katanya dalam kenyataan.

Sehubungan itu, Mohd Khairudin merakamkan penghargaan kepada semua pihak yang bertungkus-lumus membuat persiapan untuk penganjuran karnival itu khususnya JobsMalaysia Negeri Selangor.

Setakat ini, 8,150 pendaftaran secara dalam talian diterima untuk menyertai program yang dijadual berlangsung di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) tersebut.


Pengarang :