Selangorkini
AGENDA NASIONAL PENDIDIKAN

Daftar pelajar baharu USIM secara dalam talian

SEREMBAN, 3 OKT: Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) menangguhkan kemasukan pelajar ke kampus itu secara fizikal atau bersemuka susulan peningkatan kes jangkitan Covid-19 di negara ini.

Naib Canselornya Profesor Dr Mohamed Ridza Wahiddin berkata justeru, pendaftaran pelajar baharu bagi sesi 2020/2021 dalam semua peringkat pengajian dilakukan secara dalam talian sepenuhnya.

“Kemasukan pelajar baharu bagi sesi akademik tersebut dan pelajar sedia ada ke kampus juga ditangguhkan ke tarikh dimaklumkan kelak.

“Sesi pengajaran dan pembelajaran (PdP) bagi pelajar baharu dan pelajar sedia ada pula dilaksanakan secara dalam talian pada tarikh dimaklumkan,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata bagi pelajar yang berada di kampus, mereka boleh kekal berada di kampus atau kolej kediaman sehingga pemakluman baharu dikeluarkan bagi mengelak penularan pandemik Covid-19.

Jelasnya, sebarang program atau aktiviti yang melibatkan himpunan dalam kampus turut ditangguhkan pada tarikh diberitahu kemudian.

-BERNAMA


Pengarang :