Selangorkini
ADN SELANGOR

DUN Sentosa sediakan pek makanan bantu penduduk terjejas

SHAH ALAM, 9 OKT: Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Sentosa menyediakan pek makanan asas untuk keperluan penduduk terjejas sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Ahli Dewan Negerinya berkata barangan tersebut yang telah disediakan mengikut permintaan boleh diperolehi di pejabatnya dengan menghubungi talian 03-3381 7602.

“Untuk PKPB selama dua minggu kita harap masyarakat bersiap sedia dengan bekalan makanan di rumah kerana kebanyakan mereka tidak boleh bekerja dan sebagainya,” kata G Gunarajah ketika dihubungi.

Beliau menjelaskan antara kawasan di DUN Sentosa dikenakan PKPB susulan peningkatan kes positif Covid-19 adalah Bandar Bukit Tinggi, Taman Sentosa, Jalan Dato’ Dagang dan pinggiran Andalas.

Katanya, beliau akan melawat semua kawasan itu bagi melihat sendiri aktiviti harian penduduk dan operasi perniagaan bermula hari ini selain mendapatkan maklumat lanjut mengenai kawalan laluan keluar masuk daripada polis.

PKPB dilaksanakan di 36 kawasan di mukim Klang bermula hari ini hingga 23 Oktober sebagai langkah pencegahan wabak berkaitan di daerah Klang.


Pengarang :