Sebahagian pelancong menggunakan pelitup muka bagi mencegah jangkitan Covid-19 ketika tinjauan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan klia2 pada 27 Januari 2020. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Individu dari Labuan, Sarawak, Semenanjung perlu pas khas masuk Sabah

KOTA KINABALU, 5 OKT: Individu dari Labuan, Sarawak dan Semenanjung Malaysia perlu mengemukakan permohonan pas kebenaran khas kepada Kerajaan Negeri Sabah sekiranya ingin memasuki negeri itu sepanjang Kawalan Rentas Daerah.

Pejabat Hal Ehwal Dalam Negeri dan Penyelidikan, Jabatan Ketua Menteri Sabah menerusi kenyataan semalam memaklumkan pemohonan itu boleh dibuat di laman sesawang https://hednp.sabah.gov.my.

“Bagaimanapun, pengecualian diberikan kepada warganegara yang berasal dari Sabah, pemegang pas dikeluarkan Jabatan Imigresen Negeri Sabah yang berada di Semenanjung, Sarawak, Labuan dan pasangan yang menjalankan perkhidmatan perlu,” menurut kenyataan itu.

Pada Khamis lepas, Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan kerajaan melaksanakan Kawalan Rentas Daerah di seluruh Sabah mulai kelmarin (3 Okt) hingga 16 Okt ini.

-BERNAMA


Pengarang :