Datuk Hajiji Noor mengimbas cap jari pada mesin perakam waktu elektronik pada hari pertama beliau memulakan tugas di pejabatnya di Jabatan Ketua Menteri Sabah, Pusat Pentadbiran Negeri Sabah pada 30 September 2020. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Ketua menteri Sabah positif Covid-19

KOTA KINABALU, 10 OKT: Datuk Hajiji Noor disahkan positif Covid-19 dan kini dirawat di Hospital Queen Elizabeth, kata Setiausaha Perhubungan Awam kepada Ketua Menteri Sabah itu Effendi Mohamed Sunoh.

Effendi dalam kenyataan malam tadi berkata Hajiji, yang menjalani kuarantin kendiri, sekali lagi melakukan ujian Covid-19 dan hasil ujian terbaru itu mengesahkan bahawa beliau positif.

“Keadaan kesihatan YAB (Yang Amat Berhormat Hajiji) baik dan stabil. Walaupun sedang menjalani rawatan, YAB masih menjalankan tugas dan tanggungjawabnya di tempat rawatan menerusi panggilan telefon dan sidang video. Kerajaan negeri berfungsi seperti biasa.

“YAB mengajak seluruh rakyat Sabah agar bertenang dan bersama-sama berdoa agar Allah SWT sembuhkan dan selamatkan Sabah dan Malaysia daripada Covid-19. Insya-Allah,” katanya.

Kelmarin, Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah Datuk Safar Untong menerusi kenyataan memaklumkan bahawa Hajiji menjalani kuarantin kendiri selama dua minggu bermula kelmarin sebagai langkah berjaga-jaga setelah terdedah dengan individu yang didapati positif Covid-19.

-BERNAMA

 


Pengarang :