Anggota polis melakukan sekatan jalan raya di Lebuhraya Persekutuan berhadapan bangunan Majlis Perbandaran Klang susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan akibat penularan Covid-19 pada 20 Mac 2020. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Selangor perhalusi PKPB Klang dalam mesyuarat MKN negeri

SHAH ALAM, 7 OKT: Selangor akan memperhalusi tatacara operasi piawai (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Bersyarat di Klang pada mesyuarat Majlis Keselamatan Negeri, pagi esok.

Sekretariat Akhbar Pejabat Dato’ Menteri Besar memaklumkan SOP yang ditetapkan sebelum ini akan dinilai dan dilengkapkan bersama agensi, jabatan serta badan berkaitan.

Berikut kenyataan penuh tersebut:

Majlis Keselamatan Negeri (MKN) Selangor akan bermesyuarat pagi esok bagi menentukan parameter kawasan yang berkenaan. Tatacara piawai operasi (SOP) untuk Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang terpakai dahulu akan diperhalusi dan dilengkapkan selesai mesyuarat bersama semua agensi, jabatan, dan badan berkaitan.

Perkara-perkara berbangkit yang lain akan turut dimuktamadkan.

Sebarang sebaran berkenaan SOP Daerah Klang saat ini adalah tidak muktamad sehingga diputuskan dalam mesyuarat pelarasan MKN kelak.


Pengarang :