Selangorkini
Peserta sedang menghadiri sesi temuduga secara maya ketika Jelajah Selangor Bekerja 2020 di Dewan MDKS Saujana Utama, Sungai Buloh pada 22 November 2020. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Jelajah Selangor Bekerja bakal diterus ikut SOP PKPB

SUNGAI BULOH, 22 NOV: Kerajaan Negeri komited untuk meneruskan Program Jelajah Selangor Bekerja 2020 dalam skala kecil bersesuaian dengan tatacara operasi piawai (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

EXCO pembangunan modal insan berkata sesi temu ramah dijalankan secara bersemuka dan maya bagi mematuhi SOP ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Pasukan Petugas Covid-19 Selangor (STFC).

“Berdasarkan rekod pendaftaran di laman sesawang JobMalaysia, Kerajaan Negeri menerima sebanyak 9,696 permohonan untuk menyertai Jelajah Selangor Bekerja 2020,” kata Mohd Khairuddin Othman dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata sebanyak 6,567 jawatan kosong ditawarkan oleh 37 majikan pada program yang berlangsung selama dua hari di Taman Gombak dan Saujana Utama.

Penganjuran di Dewan Majlis Perbandaran Selayang (MPS) Taman Gombak dan Dewan Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) Saujana Utama merupakan siri kedua dan ketiga. Siri pertama membuka tirai di Stadium Tertutup Kuala Selangor pada 15 November lalu.

Pemohon perlu membuat pendaftaran awal menerusi:


Pengarang :