Sukarelawan Team Selangor mengagihkan pelitup muka kepada pengunjung pasar malam Taman Selayang Baru pada 17 November 2020. Foto Team Selangor
BERITA UTAMA SELANGOR

Team Selangor edar pelitup muka sekitar DUN Sungai Tua

SHAH ALAM, 18 NOV: Team Selangor mengedarkan sebanyak 500 pelitup muka kepada peniaga dan pengunjung di dua pasar malam sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Tua.

Pegawai komunitinya berkata 300 pelitup muka diagih di pasar malam Taman Selayang Baru semalam manakala 200 lagi di pasar malam Taman Batu Caves pada 13 November lalu.

“Seramai enam sukarelawan ditempatkan di setiap pasar malam bagi membantu proses agihan yang turut disertai ahli majlis kawasan bermula dari 5.30 petang.

“Inisiatif ini bagi memastikan masyarakat memakai pelitup muka khususnya ketika berkunjung ke tempat tumpuan awam bagi mencegah penularan jangkitan Covid-19,” kata Wan Mohd Alif Raimy Mohd Marzuki kepada SelangorKini.

Beliau berkata pihaknya juga bersedia membantu pengagihan bantuan ke lebih banyak kawasan komuniti terutama yang terjejas susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada masa akan datang.

 


Pengarang :