Pegawai kesihatan menjalankan tugas di asrama pekerja wanita syarikat sarung tangan Top Glove di Meru pada 23 November 2020. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL SELANGOR

50 petugas hospital Klang dijangkiti Covid-19

SHAH ALAM, 17 DIS: Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) mengesahkan seramai 50 petugas kesihatan Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang dijangkiti Covid-19.

Pengarahnya Dato’ Indera Dr Sha’ari Ngadiman berkata kesemua petugas terbabit kini mendapatkan rawatan di Hospital Sungai Buloh.

“Siasatan pasukan JKNS dan HTAR tidak dapat mengenal pasti punca jangkitan petugas kesihatan berkenaan sama ada berlaku sebelum pesakit dimasukkan ke dalam hospital atau semasa pesakit berada dalam tempoh inkubasi selama 14 hari.

“Namun keadaan terkawal, kesemua kontak sudah disaring dan diletakkan di bawah perintah pengawasan dan pemerhatian di rumah (HSO). Semua pesakit yang kontak kepada kes juga disaring,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau juga memaklumkan pengurusan rawatan pesakit di hospital berkenaan masih diteruskan dan berada dalam keadaan terkawal.

“Orang awam dinasihatkan untuk tidak hadir ke hospital sekiranya tiada urusan penting selain tidak menularkan berita tidak sahih supaya tidak mencetuskan kebimbangan dan kekeliruan dalam kalangan masyarakat,” katanya.


Pengarang :