EXCO Kerajaan Negeri Rodziah Ismail memberi penerangan ketika sesi Dialog Perbincangan Permasalahan Skim Perumahan Berpagar dan Berpengawal di Bandar Botanic Club House Klang pada 18 Disember 2020. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
ADNSELANGOR

ADN Batu Tiga tumpu aspek keselamatan, kesejahteraan tahun depan

SHAH ALAM, 23 DIS: Keselamatan dan kesejahteraan komuniti antara aspek penting akan diberi tumpuan di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Tiga tahun hadapan.

Justeru, Ahli Dewan Negerinya menggesa masyarakat untuk bersama memainkan peranan ke arah merealisasikan matlamat itu.

“Perkara membimbangkan ketika ini adalah komuniti kerana selama ini terdapat usaha dilaksanakan pihak agensi baik pihak berkuasa tempatan mahupun kerajaan sebaliknya komuniti itu tidak bergerak.

“Oleh sebab itu kita mahu mereka bangkit dan sedar mengenai hak serta tanggungjawab untuk merasai kehidupan yang sejahtera,” kata Rodziah Ismail selepas Majlis Pecah Tanah Pusat Transit Warga Emas di Kompleks Warga Emas Seksyen 24 di sini semalam.

EXCO Kerajaan Negeri itu menambah isu infrastruktur tidak lagi menjadi masalah kerana berjaya ditangani sepanjang tiga penggal sebagai wakil rakyat kawasan terbabit.

“Kita mahu rakyat bekerjasama dalam setiap program dijalankan seperti kitar semula dan aktiviti yang boleh menghidupkan semula tanah terbiar,” katanya.


Pengarang :