Setiap premis perniagaan wajib menyediakan kod QR aplikasi MySejahtera untuk diimbas pelanggan sebelum masuk ke kedai selain menyediakan alat penyukat suhu dan cecair pembasmi kuman bagi mencegah penularan Covid-19 ketika tinjauan pada 24 Oktober 2020. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Kementerian Sumber Manusia sahkan kakitangan positif Covid-19

PUTRAJAYA, 18 DIS: Kementerian Sumber Manusia (KSM) hari ini mengesahkan terdapat kakitangannya yang disahkan positif Covid-19, baru-baru ini.

KSM dalam kenyataan hari ini berkata susulan itu, proses sanitasi dan disinfeksi telah dilaksanakan dengan kerjasama Jabatan Bomba dan Penyelamat di ruang pejabat Blok D3 dan D4 bangunan KSM, di sini semalam.

“Sebagai langkah tambahan, proses saringan Covid-19 juga telah dilaksanakan terhadap pegawai-pegawai KSM yang dikategorikan sebagai kontak rapat pada 18 Disember 2020 (hari ini),” katanya.

Menurut kenyataan itu, KSM akan terus memantau perkembangan terkini Covid-19 dan memperketatkan langkah-langkah pencegahan melalui kerjasama rapat dengan pihak berkuasa untuk memastikan penularan wabak itu dapat dibendung.

– BERNAMA


Pengarang :