Orang ramai mula beratur seawal jam 7 pagi untuk mengikuti program saringan Covid-19 yang diadakan di Dewan Orang Ramai Meru 3, Klang pada 2 Disember 2020. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

MB: Lapan individu dikesan positif Covid-19 hasil saringan komuniti

SHAH ALAM, 3 DIS: Seramai lapan daripada 541 individu yang menjalani Saringan Komuniti Bersasar di Meru, Klang semalam dikesan positif Covid-19.

Dato’ Menteri Besar berkata mereka yang terlibat dirujuk kepada Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) Klang untuk tindakan selanjutnya.

“Alhamdulillah, Saringan Komuniti Bersasar yang dijalankan semalam di kawasan sekitar Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Meru telah pun selesai.

“Seramai 541 orang disaring, 532 orang disahkan negatif manakala lapan kes yang positif dirujuk kepada PKD,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari di Twitter hari ini.

Saringan Komuniti percuma kepada penduduk Taman Meru 3, Taman Seri Meru, Taman Bayu dan Taman Desa Permai diadakan susulan jumlah kes tinggi di kawasan berkenaan.

Taman perumahan ini berdekatan kawasan PKPD asrama pekerja syarikat pengeluar sarung tangan terkenal Top Glove yang mencatatkan ribuan kes sehingga Majlis Keselamatan Negara mengarahkan 28 kilangnya ditutup.


Pengarang :