Selangorkini
Mohd Khairuddin Othman (dua, kanan) menyampaikan sumbangan barang keperluan asas kepada penduduk yang terjejas susulan Covid-19 ketika program Rakan Muda Prihatin “We Care” di Kampung Kubu Gajah, Sungai Buloh pada 6 Disember 2020. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
BERITA UTAMA EXCO SELANGOR

Penduduk Paya Jaras terkesan Covid-19 dapat keperluan asas

SUNGAI BULOH, 6 DIS: Seramai 50 keluarga sekitar Paya Jaras yang terkesan susulan pandemik Covid-19 menerima bantuan barangan keperluan asas dan pelitup muka.

EXCO pembangunan modal insan berkata sumbangan melalui program Rakan Muda Prihatin “We Care” menumpukan individu hilang pekerjaan, orang kelainan upaya, ibu tunggal dan asnaf.

Mohd Khairuddin Othman menjelaskan program yang pertama kali diadakan mendapat kerjasama Jabatan Belia dan Sukan Selangor sempena Hari Kesukarelawan Belia Malaysia 2020.

“Kita mengajak belia menyantuni keluarga memerlukan dan saya puji inisiatif ini serta berharap lebih banyak badan bukan kerajaan akan turut serta,” katanya yang juga wakil rakyat kawasan itu.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Selangor Hasnata Hasan menghargai sokongan Kerajaan Negeri untuk melatih belia menanam sikap prihatin dan cinta terhadap kerja sukarelawan.

“Program ini juga sedikit sebanyak melahirkan generasi belia yang lebih cintakan negara, masyarakat dan diri sendiri,” katanya.

 

 


Pengarang :