BERITA UTAMA PILIHAN MINGGUAN SELANGOR

Sultan Selangor titah semua pemimpin fokus pelihara kesejahteraan

SHAH ALAM, 31 DIS: Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor menitahkan semua pemimpin supaya memberi fokus kepada usaha memelihara kesejahteraan rakyat.

Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj bertitah usaha perlu digerakkan secara bersama tanpa mengira fahaman politik bagi membantu meningkatkan pendapatan rakyat.

“Sempena tahun baharu ini, baginda mengambil kesempatan untuk menitahkan semua pemimpin tidak mengira fahaman politik untuk sama-sama menggembleng tenaga dan fokus kepada usaha demi memastikan kesejahteraan hidup rakyat. Jangan asyik bertelagah dan pentingkan diri sendiri.

“Apabila ekonomi sesebuah negara berkembang dan makmur maka ekonomi serta pendapatan rakyat akan turut meningkat dan kukuh,” titah baginda menerusi Perutusan Tahun Baharu 2021 di Facebook Selangor Royal Office hari ini.

Baginda bertitah, tahun 2021 diharap membawa lebih banyak kecemerlangan dan kejayaan kepada rakyat dalam pelbagai aspek.

“Baginda juga sentiasa mendoakan wabak berbahaya Covid-19 yang masih berleluasa ini dihapuskan dengan segera agar rakyat dapat menjalani kehidupan seperti biasa.

“Semoga tahun 2021 akan menjadi tahun yang lebih baik buat semua rakyat berbilang bangsa dan agama di Malaysia,” titah baginda.

Baginda dan Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin juga menzahirkan ucapan Selamat Tahun Baharu 2021.


Pengarang :