AGENSI SELANGOR

Yide hulur bantuan kepada keluarga pesakit Covid-19

SHAH ALAM, 5 DIS: Yayasan Islam Darul Ehsan (Yide) menghulurkan sumbangan kecemasan kepada sebuah keluarga pesakit Covid-19 di Klang semalam.

Agensi itu dalam kenyataan memaklumkan isteri kepada mangsa kini sedang berpantang selepas melahirkan anak keempat dan terpaksa menguruskan diri secara bersendirian.

“Suaminya awal minggu ini disahkan positif Covid-19 dan sedang dirawat di Hospital Sungai Buloh. Semoga keluarga ini tabah mengharungi dugaan dan diberikan kesembuhan dari jangkitan virus tersebut,” katanya menerusi Facebook.

Keluarga itu menerima sumbangan berupa lampin pakai buang, susu, roti, biskut, gula, garam dan telur sebagai tanda prihatin dan meringankan beban mereka.

Orang ramai boleh berkongsi maklumat sekiranya berlaku musibah di kawasan masing-masing dengan menghubungi talian khidmat pelanggan Yide 017-7569476.

Untuk maklumat lanjut berhubung yayasan tersebut boleh berhubung terus ke ibu pejabat di talian +603-55103931 atau email ke [email protected] atau layari: www.yide.com.my .


Pengarang :