AGENSI SELANGOR

Yide terima sumbangan RM3.1 juta setakat Oktober

SHAH ALAM, 4 DIS: Yayasan Islam Darul Ehsan (Yide) menerima sumbangan RM3.1 juta sehingga Oktober lalu bagi menjayakan aktiviti kebajikan.

Pengurus operasi Bahagian Kebajikan dan Publisitinya berkata pihaknya menghargai sumbangan syarikat korporat, agensi kerajaan dan individu diterima setiap tahun.

“Ahamdulillah dengan jumlah bantuan diterima sedikit sebanyak dapat membantu Yide mencapai matlamat utama iaitu membantu anak yatim, pesakit dialisis dan mereka ditimpa musibah,” kata Md Ariffin Jaafar selepas program Foodbank 2.0 Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) di Pusat Dialisis Majlis Agama Islam (Mais) di sini hari ini.

Yayasan itu turut mengalu-alukan orang ramai menderma menerusi landasan digital Shopee dengan membuat pembelian baucar RM10 dan RM50.

Sumbangan juga boleh disalurkan ke akaun Bank Islam (1223 40100 07330) atau secara dalam talian di Billplz: https://yide.com.my/donations/infaq-dana-anak-yatim atau melalui Jom Pay (Biller Code: 81059) atau aplikasi e-dompet Touch n Go dan Snap and Pay.

Setiap penyumbang layak mendapat pengecualian cukai pendapatan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).


Pengarang :