Selangorkini
Petugas Selcare menyimpan sampel yang diambil dari orang ramai yang membuat saringan Covid-19 secara percuma di Klinik Selcare Puchong ketika tinjauan pada 6 Oktober 2020. Foto BERNAMA
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Covid-19: Lebih separuh kes di Selangor libatkan Petaling

SHAH ALAM, 24 JAN: Lebih separuh daripada 1,421 kes Covid-19 yang dilaporkan negeri ini semalam dikesan di Petaling, lapor Pasukan Petugas Pencegahan Covid-19 Selangor (STFC).

Menurut agensi itu, daerah berkenaan mencatatkan 852 kes selain pengesanan kluster baharu Tapak Bina Lebuh Puteri melibatkan pekerja tapak pembinaan.

Daerah lain meliputi Hulu Langat melaporkan 314 kes, Sepang (70), Gombak (65), Klang (54), Kuala Selangor (20), Kuala Langat (19), Sabak Bernam (14) dan Hulu Selangor (13).

“Semua pihak digesa mematuhi tatacara operasi piawai (SOP) dengan menjaga penjarakan fizikal, memakai pelitup muka dan basuh tangan secara kerap,” tulis pasukan itu di Facebook.

Kes baharu Covid-19 di Selangor meningkat kepada empat digit selepas dua hari berturut-turut mencatat tiga angka. Keseluruhannya, negeri itu melaporkan 53,384 kes sejak pandemik menular.

 


Pengarang :