Sebahagian pekerja wanita Top Glove beratur sebelum dibawa keluar oleh petugas kesihatan berikutan penularan Covid-19 di Asrama Pekerja Top Glove Meru Klang pada 25 November 2020. Foto BERNAMA
SELANGOR

KKM kesan kluster Rantau Semarak di Gombak

SHAH ALAM, 1 JAN: Satu lagi kluster Covid-19 direkodkan di Selangor membabitkan daerah Gombak, kata ketua pengarah kesihatan.

Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata seramai 18 kes dikesan positif dari kluster Rantau Semarak selepas 69 individu disaring setakat hari ini.

“Kluster ini juga melibatkan daerah Maran, Pahang. Kes indeks dilaporkan positif pada 28 Disember lalu melalui saringan individu bergejala,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata dua lagi kluster baharu direkodkan iaitu kluster Jalan Perindustrian di Kulai Johor dan kluster Rawa Akasia di Timur Laut, Barat Daya, Seberang Perai Tengah dan Seberang Perai Selatan di Pulau Pinang.

Bagi kluster Jalan Perindustrian, katanya, sejumlah 95 individu disaring dan 20 kes dikesan positif. Sementara, Kluster Rawa Akasia merekod 117 kes positif daripada 322 individu disaring.

Semalam, satu kluster baharu dikesan di Selangor iaitu kluster Jalan Datuk melibatkan Hulu Langat dan Klang, selain Titiwangsa, Kepong, Lembah Pantai di Kuala Lumpur.


Pengarang :