AGENDA NASIONAL

Lelaki dikhuatiri lemas selepas dihanyut arus bersama kereta

KLUANG, 3 JAN: Seorang lelaki dikhuatiri lemas apabila hilang selepas dihanyutkan arus bersama kereta Proton Waja dipandunya dalam kejadian di Batu 18, Jalan Batu Pahat-Mersing, Kahang dekat Kluang, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kluang ACP Low Hang Seng berkata kejadian dilaporkan berlaku pada kira-kira jam 5.30 petang ketika, Md Rajihan Junaidi, 28, sedang melalui jalan berkenaan bersama isterinya, Khairunnisa Ibrahim, 25, dengan memandu kereta.

“Mengikut keterangan dalam laporan polis yang dibuat Khairunnisa pada jam10.35 malam tadi di Balai Polis Kahang, dia dan suaminya (Md Rajihan) membuat keputusan untuk meredah banjir ketika sampai di laluan berkenaan sebelum kereta mereka dihanyut arus ke sebelah kanan jalan,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Beliau berkata Md Rajihan sempat memecahkan cermin kereta untuk menyelamatkan Khairunnisa, dan wanita itu berjaya diselamatkan orang awam, sebelum dia sendiri hanyut dibawa arus bersama dengan kenderaannya.

Low berkata pihak bomba melancarkan operasi mencari dan menyelamat sejurus selepas menerima laporan, namun keadaan air yang semakin deras serta cuaca gelap menyukarkan operasi.

– BERNAMA


Pengarang :