Dato’ Haris Kasim (dua, kiri) mempersembahkan cek cura kepada Tengku Amir Shah (tengah) sambil disaksikan Dr Johan Kamal Hamidon (dua, kanan) dan Ketua Pegawai Eksekutif SAY Nurul Azwa Rodzi (kanan) pada sebuah majlis di Pusat Latihan Persatuan Bolasepak Selangor, Shah Alam pada 8 Januari 2020. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
PBTSELANGOR

MBSA sumbang RM575,000 rancak aktiviti Selangor FC, SAY

SHAH ALAM, 8 JAN: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) hari ini menyerahkan sumbangan berjumlah RM575,000 kepada Kelab Bolasepak Selangor (Selangor FC) dan Selangor Youth Community (SAY).

Serahan dana oleh Datuk Bandar Shah Alam Dato’ Haris Kasim kepada Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah di sini bagi menyemarakkan aktiviti belia negeri.

Haris dalam kenyataan berkata sebanyak RM500,000 diagihkan kepada Selangor FC manakala RM75,000 diserahkan untuk pembangunan organisasi SAY.

Beliau menjelaskan MBSA juga bersedia menyalurkan kepakaran dan bantuan lain meliputi aspek logistik kepada pasukan Selangor untuk menghadapi saingan Liga Malaysia 2021.

“Di bawah kepimpinan DYTM Raja Muda Selangor, kami berharap sumbangan ini menjadi pembakar semangat kepada pemain Red Giants untuk mempamerkan aksi terbaik.

“Kami juga mahu mendekatkan lagi hubungan dengan warga Shah Alam yang rata-ratanya penyokong tegar pasukan Selangor,” kata Haris.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Selangor FC Dr Johan Kamal Hamidon menyambut baik sumbangan oleh pihak berkuasa tempatan itu untuk pembangunan akar umbi bola sepak.

“Usaha MBSA perlu diberi galakan kerana mereka ingin menghidupkan komuniti sukan. Sumbangan ini bukan hanya untuk pasukan utama tetapi pembangunan peringkat akar dan akademi bola sepak lain,” katanya.


Pengarang :