AGENSI SELANGOR

PKP: LZS had operasi 13 cawangan di sembilan daerah

SHAH ALAM, 13 JAN: Lembaga Zakat Selangor (LZS) mengehadkan operasi hanya 13 cawangan di sembilan daerah susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berkuat kuasa hari ini.

LZS berkata cawangan tersebut termasuk Seksyen 13 Shah Alam, Kompleks UTC Shah Alam, Subang Jaya, Kompleks Mais Klang, Banting, Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Baru Bangi, Bandar Baru Ampang, Selayang, Kuala Kubu Bharu, Kuala Selangor dan Sungai Besar.

“Waktu operasi mulai jam 10 pagi hingga 2 petang manakala di Kompleks UTC Shah Alam dari jam 8 pagi hingga 5 petang.

“Penangguhan operasi ini tidak menjejaskan agihan bantuan bulanan sebaliknya asnaf sedia ada tetap menerima bantuan seperti biasa,” katanya menerusi kenyataan di Facebook.

LZS menambah, orang ramai yang ingin membuat semakan bantuan dan cetakan penyata bayaran zakat boleh melayari http://ezo.zakatselangor.com.my.

Pembayaran zakat pula boleh dilakukan melalui transaksi dalam talian dengan melayari http://fpx.zakatselangor.com.my atau menerusi perbankan internet.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi talian Zakat Selangor 1 300 88 4343 atau melalui webchat di portal http://www.zakatselangor.com.my atau e-mel ke [email protected].


Pengarang :