Pengunjung mendapatkan barangan basah dan kering melalui Lori Selangor Agro Market anjuran Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) di Medan Selera Seksyen 7,Shah Alam pada 15 Januari 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

PKPS sedia lori barang makanan ketika PKP, harga murah

SHAH ALAM, 15 JAN: Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) memperkenal program Lori Selangor Agro Market bagi memudahkan orang ramai mendapatkan barangan makanan segar ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Pengurus kanan tertinggi pembangunan institusi pemasarannya berkata kenderaan berkonsep kendera saji akan bergerak ke lokasi terpilih semua daerah mengikut jadual pada setiap hari kecuali Isnin bermula pukul 8 pagi hingga 1 petang.

Pengurus Kanan Tertinggi Pembangunan Institusi Pemasaran PKPS, Siti Noorlianna Misli ketika ditemuramah Selangorkini ketika jualan segar dari ladang anjuran Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) di Medan Selera Seksyen 7,Shah Alam pada 15 Januari 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI

“Kita ambil inisiatif berkunjung ke kawasan perumahan supaya orang ramai boleh mendapatkan barangan basah dan kering dengan harga lebih rendah berbanding pasaran memandangkan bekalan diambil terus daripada petani di bawah PKPS.

“Bulan ini, lori berada sekitar Shah Alam dan dijadual ke Gombak dan Ampang bulan depan. Kita akan uar-uarkan lokasi menerusi Facebook PKPS,” kata Siti Noor Lianna Misli di Medan Selera Seksyen 7 di sini hari ini.

Beliau juga menjelaskan PKPS juga ada perancangan jangka panjang untuk membangunkan program keusahawanan kepada individu yang memiliki lori sesuai bagi meneruskan perkhidmatan itu.

Pengunjung mendapatkan barangan basah dan kering dengan harga lebih rendah berbanding pasaran memandangkan bekalan diambil terus daripada petani di bawah Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) di Medan Selera Seksyen 7,Shah Alam pada 15 Januari 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI

 


Pengarang :