Selangorkini
Juwairiya Zulkifli (kiri) mengagihkan barangan keperluan asas kepada penduduk sekitar DUN Bukit Melawati pada 19 Februari 2021. Foto Facebook Juwairiya Zulkifli
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

DUN Bukit Melawati agih bantuan makanan, OKU antara penerima

SHAH ALAM, 24 FEB: Seramai 1,400 penduduk sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Melawati bakal menerima bantuan makanan bagi mendepani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0.

Wakil rakyatnya berkata bantuan secara berfasa meliputi keluarga berpendapatan rendah, orang kelainan upaya dan warga emas yang terjejas susulan Covid-19.

Menurut Juwairiya Zulkifli, sumbangan diagih mengikut keperluan merangkumi beras, minyak masak, kicap, kopi, sardin dan ayam segar serta pelitup muka.

“Seramai 750 penduduk sudah menerima sumbangan dan baki akan diselesai secara berperingkat. Kita harap bantuan ini meringankan beban mereka sepanjang PKP,” katanya ketika dihubungi.

Pada 20 Januari, Kerajaan Negeri memperuntuk RM100,000 kepada setiap DUN dan RM50,000 untuk ahli parlimen negeri ini bagi melaksanakan program Mesra Rakyat.

Program sebahagian Pakej Kita Selangor meliputi perolehan bekalan asas seperti beras, minyak masak, tepung dan makanan dalam tin boleh dilaksanakan secara terus.


Pengarang :