Ahli Dewan Negeri Kota Anggerik Najwan Halimi menyerahkan tablet kepada anak orang asal di Sekolah Kebangsaan Bandar Anggerik Seksyen 6 pada 1 Februari lalu. Foto: Facebook Najwan Halimi
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

DUN Kota Anggerik sumbang 25 tablet kepada anak orang asal

SHAH ALAM, 6 FEB: Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Anggerik menyumbang tablet kepada 25 anak orang asal dari Kampung Air Kuning di sini bagi melancarkan proses Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) ketika ini.

Wakil Rakyatnya Najwan Halimi berkata mereka terdiri daripada murid Sekolah Kebangsaan Bandar Anggerik Seksyen 6 di sini yang dikenal pasti kurang kemampuan untuk memilik peranti berkenaan.

“Semoga dengan pemberian peranti elektronik itu sedikit sebanyak meringankan beban mereka dan memberi semangat kepada mereka untuk terus belajar walaupun hanya di rumah.

“Malah, sumbangan ini juga bukti bahawa kita tidak pernah mengabaikan kebajikan golongan orang asal,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya agihan tablet itu akan diteruskan berdasarkan pemilihan pelajar yang dibuat pihak sekolah bagi memastikan hanya yang benar-benar layak terima manfaat.


Pengarang :