Persembahan tarian singa oleh Subang Hong Teck antara yang bakal memeriahkan sambutan Tahun Baharu Cina 2021 peringkat Selangor secara dalam talian. Foto Facebook Teng Chang Khim
BERITA UTAMA EXCO SELANGOR

Menang angpau RM10,000, tonton sambutan Tahun Baharu Cina secara maya

SHAH ALAM, 8 FEB: Kerajaan Selangor menganjurkan kempen Rebut Peluang Menang Angpau bernilai RM10,000 sempena Tahun Baharu Cina 2021 peringkat negeri.

Pengerusi Jawatankuasa Khas Agama Buddha dan Tao Selangor berkata orang ramai hanya perlu menonton sambutan perayaan secara langsung di Facebook pada 12 Februari dan mengirim ucapan.

Dato’ Teng Chang Khim memaklumkan sebanyak 310 angpau disediakan dengan peserta berpeluang memenangi antara RM28 dan RM168.

“Kempen ini hanya diadakan di Facebook Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari dan Teng Chang Khim melibatkan agihan 150 angpau bernilai RM28 dan lima angpau RM168 setiap satu.

“Cabutan angpau RM168 akan diadakan pada minit ke-15, 30, 45, 60 dan selepas siaran langsung tamat. Senarai pemenang diumum pada 15 Februari,” katanya dalam kenyataan di Facebook.

Berikut langkah-langkah penyertaan:

1. Saksikan sambutan Tahun Baharu Cina peringkat Selangor secara dalam talian pada 12 Februari, jam 9 malam dan kongsi di Facebook serta jadikan siaran umum

2. Tanda rakan dan keluarga anda sebanyak mungkin di ruangan komen, tulis ucapan selamat dan letak tanda pagar #alliwantforcnyisyou

Layari Facebook Teng Chang Khim dan linktr.ee/cnyselangor untuk maklumat lebih jelas.

Selangor menganjurkan sambutan Tahun Baru Cina dalam talian secara besar-besaran melalui rangkaian media sosial pada 12 Februari ini.

Kumpulan kebudayaan yang bakal membuat persembahan ialah:

1. Emcees’ Talk Show – Soo Wee Seng & Soo Rui Yang
2. Reunion – Hands Percussion Malaysia
3. Reminiscence – Han Fong Dance Ensemble
4. The Conqueror – Sara Heng & Hands Percussion Malaysia
5. Don’t Worry, My Dear – Fresco Harmonica Ensemble
6. Teochew Puppet Documentary – Teochew Puppet & Opera
7. A New Bloom- Ong Chia Kun & Howz & Jimmy Ch’ng
8. Lion Dance Documentary – The King of Lion Dance
9. Lion Dance – Subang Hong Teck
10. Horse Dance – Shui Tung Fang Band
11. CNY Song 2021 – Tha Jie Ying
12. Gong Xi Gong Xi – Barisan EXCO


Pengarang :