Selangorkini
AGENDA SUKANKINI

Selangor FC 2 tekad asah bakat pemain muda

KUALA LUMPUR, 26 FEB: Selangor FC 2 berhasrat untuk meneruskan ‘legasi’ mereka dalam mengasah bakat pemain muda di samping meningkatkan prestasi pemain sedia ada untuk berbakti kepada skuad utama ‘The Red Giants’.

Ketua jurulatih Selangor FC 2, Michael Feichtenbeiner berkata beliau cukup berpuas hati apabila melihat beberapa pemain pada musim lalu terdiri daripada Aliff Haiqal, Zikri Khalili, Danial Asri, Sharul Nazeem Zulpakar dan penjaga gol muda, Sikh Izhan Nazrel Sikh Azman bakal dinaikkan pangkat ke skuad utama, Selangor FC.

“Fokus utama kami masih kekal seperti musim lalu iaitu membentuk bakat muda Selangor agar mereka bersedia untuk beraksi dengan pasukan utama dengan enam pemain telah diserap masuk ke Selangor FC pada musim ini.

“Saya harap dapat meneruskan legasi ini dan gembira kerana apa kami rancang buat masa ini, berjalan seperti yang kami mahukan dan harap musim 2022, kami akan melihat lebih ramai bintang muda mampu dihasilkan,” katanya dalam kenyataan dikeluarkan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) hari ini.

Pada musim ini, Selangor FC 2 akan menggunakan tiga pemain import, dengan dua daripadanya merupakan pemain muda dari Ghana, Jordan Ayimbila, 20, dan George Attram, 21, selain Hein Htet Aung, 20, dari Myanmar.

Selangor FC 2 juga akan membariskan bekas pemain bawah-19 tahun negara, Shivan Pillay Asokan bagi memperkuatkan cabaran pasukan berkenaan.

Skuad tersebut menamatkan musim 2020 di tangga ketujuh menerusi empat kemenangan dan satu keputusan seri untuk menghimpun 13 mata.

Pasukan simpanan kepada skuad ‘The Red Giants’ itu bakal bertemu PDRM FC dalam aksi pembukaan Liga Premier 2021 pada 6 Mac.

– BERNAMA

 


Pengarang :