Selangorkini
Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ketika berangkat pulang selepas menghadiri majlis sambutan Hari Kebangsaan 2020 bertemakan ‘Malaysia Prihatin’ di Dewan Serbaguna Dataran Pahlawan Negara pada 31 Ogos 2020. Foto: BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Agong zahir ucapan selamat menyambut Hari Tentera Darat ke-88

KUALA LUMPUR, 1 MAC: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan selamat menyambut Hari Tentera Darat Malaysia ke-88 kepada seluruh warga angkatan Tentera Darat, termasuk veteran dan semua yang pernah berkhidmat.

Istana Negara dalam kenyataan yang dimuat naik menerusi laman Facebook menyatakan Seri Paduka Baginda turut menzahirkan setinggi-tinggi penghargaan kepada anggota angkatan Tentera Darat, khususnya yang bertugas di barisan hadapan atas pengorbanan yang dicurahkan dalam membantu kerajaan memerangi penularan wabak Covid-19.

Baginda turut menzahirkan setinggi-tinggi penghargaan kepada seluruh keluarga para perwira dan anggota tentera darat yang terkorban semasa bertugas.

Selaku pemerintah tertinggi Angkatan Tentera Malaysia, baginda turut menyanjung tinggi jasa, khidmat bakti dan pergorbanan yang dicurahkan oleh seluruh warga dan bekas anggota tentera darat dalam melindungi kedaulatan dan keselamatan negara.

“Semoga angkatan tentera darat terus menjadi sebuah angkatan yang disegani dan dihormati di persada antarabangsa,” titah baginda.

– BERNAMA


Pengarang :