Pasukan Selangor FC melakukan persiapan terakhir di padang latihan sekitar Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Gong Badak menjelang perlawanan ke-2 Liga Super 2021 menentang Terengganu FC pada 9 Mac 2021. Foto Facebook Selangor FC
AGENDA SUKANKINI

Gergasi Merah perlu pamer aksi bertenaga tentang Harimau Kumbang

SHAH ALAM, 18 MAC: Pemain Selangor perlu meneruskan aksi bertenaga apabila turun menentang Penang FA di laman sendiri pada Sabtu.

Pengurusnya berkata kebolehan mengikat juara bertahan Johor Darul Ta’zim (JDT) 1-1 membuktikan kemampuan pasukan itu untuk melakar kejutan dalam saingan Liga Super tahun ini.

“Pemain semakin serasi dengan taktikal ketua jurulatih dari Jerman, Karsten Neitzel selain semangat berpasukan tinggi ketika mengatur serangan dan juga bertahan.

“Rentak ini perlu diteruskan, pemain perlu yakin dengan kemampuan dan kebolehan diri sendiri, ini kunci kejayaan,” kata Mahfizul Rusydin kepada SelangorKini hari ini.

Semalam, Selangor FC merentap ego juara Liga Super tujuh tahun berturut-turut apabila berjaya mengutip satu mata pada perlawanan di Stadium Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri.

Gol Gergasi Merah dijaringkan penyerang import, Ifedayo Olusegun seawal minit keenam sebelum penyerang JDT, Bergson da Silva menyamakan kedudukan lima minit kemudian.

Penjaga gol Khairul Azhan Khalid muncul wira selepas berjaya menyelamatkan sepakan penalti Bergson pada minit ke-78.

Selangor kini menduduki tempat kelima menerusi satu kemenangan, dua seri dan satu kekalahan.


Pengarang :